Ο FDA ενέκρινε συσκευή που βοηθά ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον

0

Labels: , , ,

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, (FDA), ενέκρινε πρόσφατα συσκευή που μπορεί να εμφυτευθεί στον εγκέφαλο ανθρώπων με νόσο του Πάρκινσον.

Το Brio Neurostimulation System είναι εμφυτεύσιμη συσκευή εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης, που βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον.

Ο Dr. William Maisel, του Center for Devices and Radiological Health, του FDA, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο του Πάρκινσον αλλά η ανακάλυψη καλύτερων τρόπων για τον έλεγχο των συμπτωμάτων είναι αναγκαία για τους ασθενείς.

Η συσκευή προστίθεται στη φαρέτρα των θεραπευτικών επιλογών που βοηθούν τους ανθρώπους οι οποίοι ζουν με τη νόσο του Πάρκινσον να έχουν καλύτερη, πιο παραγωγική ζωή.

Η συσκευή δρα με μπαταρίες, τοποθετείται κάτω από το δέρμα και δημιουργεί παλμούς. Ηλεκτρόδια από τη γεννήτρια παλμών οδηγούν σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Οι ασθενείς, που έχουν εκπαιδευτεί να χρησιμοποιούν τη συσκευή, μπορούν να προσαρμόσουν τη δράση της γεννήτριας παλμών όπως απαιτείται.

Η συσκευή εγκρίθηκε με βάση τα αποτελέσματα 2 κλινικών δοκιμών. Η μια αφορούσε 136 ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον που χρησιμοποιούσε τη συσκευή για 3 μήνες και η άλλη αφορούσε 127 ασθενείς με τρόμο που τη χρησιμοποιούσε για 6 μήνες. Και στις 2 έρευνες, φάρμακα ήδη είχαν αποτύχει να ελέγξουν τα συμπτώματα.

Και οι 2 ομάδες έδειξαν σημαντικά στατιστική βελτίωση στο πρωτεύον καταληκτικό σημείο αποτελεσματικότητας, όταν η συσκευή ήταν ενεργή έναντι της κλειστής συσκευής.

Η συσκευή δεν έρχεται χωρίς κίνδυνο, όπως ενδοκρανιακή αιμορραγία που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο, παράλυση ή θάνατο. Ο κίνδυνος λοίμωξης και η μετατόπισης της συσκευής είναι επίσης πιθανοί κίνδυνοι.

Η συσκευή, Brio Neurostimulation System, είναι η δεύτερη που εγκρίνεται από τον FDA για τη νόσο του Πάρκινσον.

Πηγή: iatronet