Θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Labels: ,

Διάβασα σήμερα την ιστορία ενός Αυστραλού, ετών 59 που πάσχει από Φλοιοβασική Εκφύλιση και έκανε πρόσφατα (Ιούνιο 2010) θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην Κολωνία της Γερμανίας. H θεραπεία έγινε στο XCELL Center ένα ιατρικό κέντρο που ειδικεύεται σε θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Το είχα τσεκάρει και παλαιότερα αυτό, όταν έγινε η τελική διάγνωση της μητέρας μου αλλά τότε δεν είχα δει να αναφέρεται κάτι για την συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο Αυστραλός υποστηρίζει ότι μετά από 6 μήνες είδε σημαντική βελτίωση και τώρα έχει προγραμματίσει μια δεύτερη θεραπεία για τον Ιούλιο του 2010. Η μαρτυρία του εδώ: http://www.xcell-center.com/patient-stories/neurological-diseasesdisorders/paul-murray.aspx

Απ' ότι έχω διαβάσει σχετικά με τις θεραπείες με βλαστοκύτταρα και τη Φλοιοβασική Εκφύλιση από διάφορες πηγές στο ίντερνετ δεν έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη. Αλλά πιστεύω πως καθώς εξελίσσεται η ιατρική πιθανόν να είναι μια υποσχόμενη μέθοδος, αν όχι θεραπείας, τουλάχιστον κάποιας προσωρινής βελτίωσης του ασθενούς. Προσωπικά, θα επέλεγα σίγουρα να το δοκιμάσω για τη μητέρα μου εάν υπήρχε ελπίδα βελτίωσης και φυσικά εάν το κόστος δεν είναι αστρονομικό. Τέτοιες θεραπείες απ' ότι διάβασα γίνονται και στο Ισραήλ και στην Κίνα (όπου τις ευνοεί και η νομοθεσία των χωρών σε αντίθεση με άλλες χώρες). Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται πάντως.

Comments (0)

Post a Comment